pasfoto-Stevenbewerkt03noBG.png

Steven Devos

BESTUURSLID

Dermatoloog, vader van 3, fitness-fanaat, schrijver en Youtuber. Gezondheid is zijn geliefkoosde domein. Zijn passie voor esthetiek van de huid en het lichaam zijn dan ook second to none. 

 

Vandaag wordt vooral ingezet op de behandeling van ziekten. Mensen zouden moeten worden ingelicht over de meerwaarde van ziektepreventie. Meer voorlichtingscampagnes over hoe de voordelen van gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en voedingssupplementen optimaal te benutten. Mensen worden nu nog te weinig aangespoord tot preventie, wachten tot ziektes zich ontwikkelen, en pas dan raadplegen ze onze gezondheidszorg (of beter "ziekte"zorg). "Ziektepreventie is de sleutel tot het reduceren van het massaal voorschrijven van geneesmiddelen", zegt Steven.

Dr. Steven Devos is groot voorstander van vrijheid voor iedereen, en in het bijzonder wat betreft de vrije keuze inzake gezondheidszorg. Hij staat al van in het begin van de coronacrisis zeer kritisch tegenover het gevoerde beleid. Als wetenschapper en gezondheidsfanaat wil hij een beleid onderbouwd door studies en data ter verantwoording van elke van de beperkende (corona)maatregelen teneinde de collaterale lichamelijke en psychische schade tot een absoluut noodzakelijk minimum te beperken. Zonder dit wetenschappelijk bewijs zijn elke vorm van vrijheidsrestricties voor Steven een taboe.

 

Steven voelt zich dan ook helemaal thuis in de biotoop van de partij Vrijheid, en wil mee aan de kar duwen om van deze partij een grote beweging te maken. Zijn doel: zo snel als mogelijk politiek kunnen wegen op het gevoerde beleid.