top of page
  • VRIJHEID

PERSBERICHT: RED ONZE BOUWSECTOR



VRIJHEID wil dat de regering ingrijpt om een volledige implosie van de bouwsector te voorkomen. Door de stijging van de grondstofprijzen, worden bouwprojecten on hold gezet. Er wordt er heronderhandeld over de prijs met de eigenaars/bouwheren. Terwijl die mensen meestal al maximaal geleend hebben en geen ruimte meer over hebben. Dit is het gevolg van de schaarste op de markten na de terugval in de productie door de coronamaatregelen en de heropleving die daarop was gevolgd. Ook de stijgende energieprijzen spelen de sector zwaar parten. Denk maar aan de energie-intensieve productie van staal en baksteen. Deze stijgende prijzen vloeien deels terug naar de staat, onder de vorm van bijkomende belastingen en BTW. Op die manier recupereert de regering het gat in de begroting van 34 miljard door de covidmaatregelen. Dat gaat ten koste van de bouwsector en de bouwheren.

Michael Verstraeten: VRIJHEID vraagt de regering dat zij deze meerontvangsten aan belastingen en BTW via fiscale kortingen terug laat vloeien naar de eigenaars/bouwheren.

Daarnaast moet er een overheidswaarborg komen voor extra leningen om de bijkomende meerkosten te financieren. Mensen gaan meer moeten lenen.

Op die manier kunnen bouwprojecten sneller heropgestart worden en valt onze bouwsector niet stil.

217 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Vrijheid logo test inside.png
bottom of page